2e World Port Hackathon

world port hackathon

Op 5/6 september 2014 wordt de 2e World Port Hackathon tijdens de Wereld Haven Dagen georganiseerd. In de hackathon worden concepten en prototypes met nieuwe technologie en informatie voor een veilige, duurzame, innovatieve, inspirerende en economisch rendabele Rotterdamse haven ontwikkeld.

Zo’n 75 tot 100 deelnemers, experts en studenten, gaan in teams 24 uur de slag met uitdagingen en informatie uit de Rotterdamse Haven. Aan het einde van de 24 uur worden de resultaten gepitched en worden prijzen uitgereikt voor de meest kansrijke, innovatieve en inspirerende ideeën.

De Hackathon zet de Rotterdamse Haven op de kaart als de inspirerende en uitdagende plek voor de Smart Port en Smart Industry waar de ruimte is om de kansen van Big Data en Internet of Things te realiseren. De onzichtbare kant van de Rotterdamse Haven wordt zichtbaar; bezoekers aan de wereldhavendagen kunnen een blik werpen in de wondere wereld van de “informatie haven”.

De Hackathon vindt plaats in Rotterdam Heijplaat op de RDM Campus.

De 2e World Port Hackathon is een co-creatie van diverse stakeholders uit Rotterdam en de Rotterdamse Haven, de co-creatie partners. De spelers zorgen voor de middelen, kennis, kunde en data in om gezamenlijk de tanden te kunnen zetten in de uitdagingen voor de Rotterdamse Haven.

Voor meer informatie zie: www.worldporthackathon.nlKeep in touch with us!

Copyright © 2015 Rotterdam Internet Valley / All rights reserved.