Rotterdamse startup accelerator

De missie van Rotterdam Internet Valley is simpel: wij willen meer succesvolle internetondernemers in dè havenstad van Nederland!

Wij helpen innovatieve startups in Groot Rotterdam te accelereren en hun ambities waar te maken. Dit doen wij door ze een duwtje in de rug te geven en drempels te verlagen zodat zij zich kunnen concentreren op het succesvol in de markt zetten hen vernieuwde internetconcept.

Om dit te kunnen bereiken concentreren wij ons op twee aspecten, namelijk business support en technische voorzieningen en advies.

Accelerating Business

Bij de lancering en groei van je onderneming kom je veel uitdagingen tegen. Wij vinden het belangrijk dat jij deze uitdagingen zo goed mogelijk aanvliegt. Samen proberen we antwoord te vinden op al jouw ondernemersvragen. Wij sparren, denken samen na en delen onze ervaringen tijdens de maandelijkse besloten pizza/cola sessies. In onze community ben je nooit alleen.

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat jij ook de verdieping kan opzoeken daar waar jij het zelf nodig acht. Dit kan enerzijds door aan workshops deel te nemen, oftewel de fundamentals, of juist 1-op-1 met een van onze startup coaches die allen op basis van hun enthousiasme en inspiratie graag hun kennis en ervaringen delen.

Accelerating Technology

Bij ICT startups is de technische omgeving een belangrijke levensader. Omdat de toekomst voor startende ondernemingen vaak moeilijk is te voorspellen hebben wij voor een flexibel platform gekozen van onze partner Rotterdam Internet eXchange (R-iX). Zo kan je als startup eenvoudig en snel up- of downgraden. De high-end apparatuur van Cisco en NetApp zorgt voor een veilige en betrouwbare omgeving waardoor op het R-iV platform storingen minimaal zijn en de meeste componenten redundant zijn uitgevoerd. Deze kwaliteit kunnen wij mede dankzij onze subsidiepartners en sponsoren bieden.

Wij vinden het belangrijk dat onze startups de juiste keuzes maken op het gebied van hun IT, ongeacht of je net begonnen bent of al een grote organisatie bent. Samen met jou kijken wij naar een persoonlijke oplossing die past bij jouw doelen en wensen.

Wij willen dat Rotterdamse internetstartups trots zijn om deel uit te maken van Rotterdam Internet Valley: een community van enthousiaste startups, leveranciers, financiers en coaches. Een community waar een ondernemer die dankzij de steun van R-iV is gegroeid, in de toekomst als mentor of investeerder kan bijdragen aan het succes van nieuwe startups.

De techniek is goed, maar de community is minstens zo belangrijk.

- Rob van Rijn, Lucidious

Selectieprocedure

Wil je ook je succes versnellen met hulp van Rotterdam Internet Valley? Wil je gebruik maken van de business support, de technische ondersteuning of zelfs allebei? Er zijn een aantal voorwaarden voordat je gebruik kan maken van onze diensten. Deze zorgen ervoor dat onze community hecht en sterk blijft en dat wij onze missie halen met behulp van onze subsidieverleners en sponsoren:

    1. Je hebt een duidelijke band met Groot Rotterdam (gevestigd, woonachtig etcetera).
    2. Je werkt aan een innovatief concept, product of dienst.
    3. Je bedrijf focust zich op een schaalbaar internetconcept (app, platform, SaaS etcetera).
    4. Je bent ambitieus en wil groeien.

Wij ondersteunen ondernemers 2 jaar lang. Daarna gaan we er vanuit dat je zo succesvol bent dat je geen ondersteuning meer nodig hebt. Als R-iV alumni blijf je lid van de community, vooral om terug te geven wat je zelf als startende ondernemer gekregen hebt!

Het intakeproces

Het intakeproces bestaat uit 3 stappen:

1: Kennismaking

Stap 1: kennismakingsgesprek met een van onze teamleden.

2: Projectformulier

Stap 2: we willen graag weten wie je bent en waar wij je mee kunnen helpen.

3: Presentatie

Stap 3: toelatingspitch voor de projectcommissie.

Zodra je bent toegelaten door de projectcommissie gaan we aan de slag om te zorgen dat je snel op ons platform staat, uitgenodigd wordt voor onze activiteiten en kan sparren met coaches en collega ondernemers.

Life begins at the end of your comfort zone.

Projectcommissie

De projectcommissie van Rotterdam Internet Valley heeft een belangrijke rol in het selecteren van de juiste ondernemers. In de laatste fase dien je je startup dus ook te presenteren voor deze commissie. Tijdens de presentatie stelt de projectcommissie je vragen, geeft je advies en deelt daar waar mogelijk haar netwerk om je meteen verder te helpen.

De projectcommissie bestaat naast het R-iV team uit de volgende leden:

Frank Vieveen

Gemeente Rotterdam

Sander Waterval

Creative Entrepreneur

Chris Noordam

Work for Fun!

Theo van de Velde

Kamer van Koophandel

R-IV kan deze mooie dingen doen met dank aan onze subsidiegevers en sponsoren:

Keep in touch with us!

Copyright © 2015 Rotterdam Internet Valley / All rights reserved.